Monday, August 16, 2010

Jom kita belajar bahasa Sepanyol

salam kawan2...




arini aku nk jd cikgu jap (teringin gk nk jadi cikgu)...hehe...aku nk ajar bahasa Sepanyol..sesapa yang teringin nk belajar sila amik tmpat masing2 dan duduk diam yer..jagn dok bt bsing yer..hehe..

ok..mula2 kita belajar cmna nk ucap selamat pg, petang n mlm dalam bhsa sepanyol nie yer...

mari kita mulakan...

kalau nak ucap good morning ---> buenos dias..

kalau nak ucap good afternoon@good evening ---> buenas tardes

kalau nak ucap good night --->buenas noches

untuk tnya khabar plak ---> 

hola =hello..

que tal / como estas ---> how are you?

jwbnya..---> bien gracis ---> fiine,thank you..

que pasa? ---> what's up (ayat nie ssuai la utk diguna pakai olh org2 muda)

jwbnya sma jugak---> bien gracis ---> fine,thank you..

kalau kawan2 nak tanya nama dalam bhs Sepanyol nie...nie ayat dia..

como te llamas? ----> ll disebut ya...cth..como te yamas?

nie jwpannnya--->  me llamo Torres...

ok kawn2..nie baru ckit aku ajar..nnti klu da msa free aku ajar lg yer..InsyaAllah...nie la sedikit sebanyak ayat yang aku nk kena hafal untuk sbjek spanish yang aku amik sem nie..nie bru ckit...huhuhu..wish me luck k..salammmm.....





6 comments:

alynnicious said...

cam besh je bhse neyh...

ceq taw bhsa jawe je...
mari mengira....
siji roro tolu papat lima nanam pitu wolu songoh sepuloh....
tu je la yg taw....heh=P

the enemy said...

mmg best pown bhsa nie..
bljar ckit2 best la tp klu dh lma jd
bosannnnn...hehehe...

AiZ said...

mentang2 spain menang world cup... hakhak ^__^

the enemy said...

hahaha..besa la aiz..tp cmna pn sy kna blajar gk bhsa nie..dh wajib kn..hehe..

Anonymous said...

Good fill someone in on and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

the enemy said...

welcome fiend..good luck in your assignment...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails